X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Cum dezinfectezi telefonul ca să reduci riscul de COVID-19

13 sep. 2020,, 19:00   Externe
4121 0

Potrivit ultimelor cercetări știintifice, coronavirusul poate rămîne și rezista pînă la 4 zile pe suprafețe, crescînd astfel riscul de transmitere în rîndul persoanelor care iau contact cu ele și apoi își ating fața.

Iar telefonul mobil este obiectul nelipsit din activitatea noastră zilnică de aceea este recomandat să-l igienizăm constant, ca măsură de prevenție împotriva Covid-19. „Oamenii îşi igienizează foarte rar telefoanele mobile, aşa că bacteriile şi microbii în general se acumulează pe suprafaţa acestora. Printre ele amintesc de E. coli, virusul gripal, stafilococcul auriu, chiar şi noul coronavirus COVID-19”, spune Charles Gerba, microbiolog la Universitatea din Arizona, transmite timpul.md.

Iată mai jos care sînt paşii pe care trebuie să îi urmezi pentru a curăţa corect telefonul mobil:

Cîrpă din microfibră – este indicat să o porţi mereu cu tine în geantă sau rucsac, pentru că este cel mai bun material pentru a curăţa urmele de grăsime de pe suprafaţa telefonului, fără a o zgîria.

Soluţii pe bază de alcool 70% – acestea sînt recomandate pentru dezinfectarea telefonului. Umezeşte uşor o cîrpă din microfibră sau bumbac moale şi şterge blînd telefonul, pe toate părţile, inclusiv în colţuri. Important: nu aplica soluţia direct pe telefon!


Şerveţele dezinfectante – dacă preferi o variantă mai comodă, poţi folosi şerveţele antibacteriene pe bază de alcool. Ai grijă însă, astfel de şerveţele tind să fie excesiv de umede şi nu sînt foarte indicate pentru ecranele telefoanelor, ci mai degrabă pentru carcasele acestora.

Lampă bactericidă cu UV – dacă ai buzunare largi şi preferi o soluţie profesională, poţi cumpăra o lampă cu raze UV care distruge 99,9% din bacteriile şi microbii prezenţi pe o suprafaţă sau în aer, în doar 6 minute.

Gel dezinfectant – spălatul pe mîini cu apă şi săpun este gestul ideal pentru a ţine la distanţă microbii, dar dacă nu ai acces la o sursă de apă, poţi folosi şi un gel dezinfectant pe bază de alcool. Astfel, mîinile tale nu vor împrăştia microbii peste obiectele pe care le foloseşti uzual, aşa cum este şi cazul telefonului.

Și marile companii de telefonie mobilă au venit în ajutorul utilizatorilor cu o serie de sfaturi pentru curățarea și igienizarea smartphonului. În acest sens, cei de la Apple recomandă folosirea unei soluţii de alcool izopropilic cu o concentraţie de 70%. Cînd folosesc astfel de soluții, utilizatorii trebuie să decupleze smartphone-ul din priză și să evite urmele de umezeală de pe dispozitiv. Reprezentanții Apple atrag atenţia că produsele de curăţare pot fi folosite doar pe ecran şi pe tastatură sau pe spatele dispozitivului. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că umezeala nu trebuie să pătrundă sub nicio formă în interiorul aparatului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?