X 
Arşiţa stiri: 181
Jocurile Olimpice stiri: 139
Transnistria stiri: 1455

Criza alimentară se adîncește în Britania: Magazinele introduc limite temporare

23 feb. 2023,, 00:00   Externe
2730 1

Unele magazine din Marea Britanie au introdus limite temporare în ce priveşte numărul de fructe şi de legume pe care le pot achiziţiona clienţii, pentru a le asigura disponibilitatea pentru toată lumea, pe fondul unei penurii a acestor produse.

"Condiţiile meteorologice dificile din sudul Europei şi Africa de Nord au perturbat recoltarea anumitor fructe şi legume, mai ales roşii şi ardei", a explicat Andrew Opie, responsabil al federaţiei.

Perturbările "ar urma să dureze cîteva săptămîni", a menţionat Opie, adăugînd că "supermarketurile sînt capabile să gestioneze problemele lanţului de aprovizionare şi lucrează cu agricultorii pentru a asigura accesul clienţilor la o gamă largă de produse proaspete".

"Ca şi alte supermarketuri, am introdus o limită temporară de trei pentru fiecare produs la un foarte mic număr de fructe şi legume", a precizat, pentru AFP, un purtător de cuvînt al lanţului de magazine Asda.

Măsura vizează loturile de roşii, ardei, castraveţi, salată, broccoli, conopidă şi zmeură, informează Agerpres.


Dincolo de aceste probleme punctuale, agricultorii britanici au avertizat în decembrie că Regatul Unit se îndreaptă hotărît spre o criză de aprovizionare în sectorul alimentar, din cauza creşterii costurilor cu care se confruntă cei care lucrează în acest sector.

Marţi, cu prilejul conferinţei anuale a NFU (National Farmers' Union), principalul sindicat agricol din Marea Britanie, guvernul de la Londra a anunţat subvenţii în valoare de peste 168 de milioane de lire sterline destinate agricultorilor britanici, în cursul acestui an, pentru a "stimula inovaţia, a susţine producţia alimentară, a ameliora sănătatea şi bunăstarea animalelor şi a proteja mediul".

Aceste subvenţii vor fi acordate în paralel cu lansarea de "programe de gestionare ecologică a terenurilor", care urmează să înlocuiască ajutoarele europene în urma Brexitului, a precizat executivul britanic.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав