COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Coreea de Nord va participa pentru prima dată la Conferinţa de Securitate de la Munchen

Coreea de Nord va participa pentru prima dată la Conferinţa de Securitate de la Munchen

Coreea de Nord va trimite o delegaţie la Conferinţa de Securitate de la Munchen (MSC), pentru prima în istoria de 56 de ani a evenimentului diplomatic, au transmis organizatorii.

Un purtător de cuvînt al MSC a confirmat că ministrul adjunct de Externe al Coreei de Nord, Kim Son Gyong, va participa la evenimentul din luna februarie.

Anunţul vine la o lună după ce Phenianul a declarat că abandonează angajamentul de suspendare a testelor nucleare şi cu rachete balistice. Interdicţia autoimpusă privind testele a fost o parte centrală a discuţiilor diplomatice dintre SUA şi Coreea de Nord privind denuclearizarea, inclusiv a trei întîlniri care au avu loc între liderii celor două state, Donald Trump şi Kim Jong-un. Este de aşteptat ca la discuţiile din acest an să participe şi Mike Pompeo, şeful diplomaţiei americane, Mark Esper, şeful Pentagonului şi preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi.

Ministrul iranian de Externe, Mohammed Javad Zarif, va fi şi el prezent.

Înfiinţată în 1963, Conferinţa de Securitate de la Munchen găzuieşte sute de înalţi oficiali şi zeci de lideri mondiali, în fiecare an, pentru discuţii legate de provocările privind securitatea. Evenimentul de anul acesta se va desfăşura între 14 şi 16 februarie.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load