Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Coreea de Nord își testează armamentul nuclear

19 ian. 12:00   Externe
1998 0

Coreea de Nord afirmă că a efectuat un test al sistemului său de arme nucleare subacvatice, ca răspuns la exercițiile efectuate de SUA, Coreea de Sud și Japonia în această săptămînă.

Testul presupuselor sale drone subacvatice cu armament nuclear a avut loc în largul coastei sale estice, a relatat presa de stat.

Nordul a mai susținut anterior teste ale sistemului său ”Haeil-5-23”, dar armele nu au fost niciodată verificate în mod independent.

SUA, Coreea de Sud și Japonia afirmă că au efectuat mai multe exerciții în ultimul an ca răspuns de descurajare la frecvența tot mai mare a acțiunilor militare ale Coreei de Nord, care includ teste multiple ale rachetelor sale balistice nucleare și lansări de noi arme. Toate aceste acțiuni încalcă sancțiunile ONU, notează Noi.md cu referire la dcnews.ro.

Kim Jong Un a declarat în repetate rînduri că regimul său își consolidează arsenalul militar în vederea pregătirii pentru un război care ar putea ”izbucni în orice moment” în peninsulă.


În perioada Anului Nou, el a semnalat cîteva schimbări fundamentale de politică în poziția regimului său față de Coreea de Sud, iar la începutul acestei săptămîni a declarat că fostul obiectiv de bază al reunificării cu Coreea de Sud a luat sfîrșit.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?