COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 929 781   INFECTAȚI 361 828(+712)   TRATAȚI 345 226      DECESE 9022(+37)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

Cînd se va redresa complet economia globală

18 sep. 2020,, 13:14   În lume
1250 0

Carmen Reinhart, economistul şef al Băncii Mondiale (BM) are o previziune sumbră pentru următorii ani.

Aceasta a precizat joi că redresarea economiei mondiale în urma crizei generate de pandemia de coronavirus (COVID-19) ar putea dura cinci ani, transmite Reuters, citată de agerpres.

Totodată, aceasta a mai adăugat că acest lucru se va întîmpla odată cu ridicarea tuturor restricțiilor.

„Va exista probabil o redresare rapidă după ridicarea tuturor restricţiilor, dar redresarea ar putea dura cinci ani”, a afirmat oficialul într-o intervenţie video la o conferinţă care se desfăşoară la Madrid.

Fiecare țară reacționează diferit


În ceea ce privește recesiunea provocată de pandemie, potrivit economistul şef al Băncii Mondiale, acest lucru va dura mai mult în unele ţări decît în altele, şi vor fi exacerbate inegalităţile deoarece cei mai săraci vor fi mai loviţi de criză în ţările bogate, iar cele mai sărace state vor fi mai afectate decît ţările mai bogate, a explicat Reinhart.

Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, ratele sărăciei pe plan global vor creşte în urma crizei, a avertizat economistul şef al Băncii Mondiale.

În urmă cu cinci ani, în anul 2015, anul din care datează cele mai recente date ale Băncii Mondiale, un număr de aproximativ 734 milioane de persoane din întreaga lume trăiau în sărăcie extremă, adică aproximativ 10% din populaţia mondială. Însă numărul celor care trăiesc în sărăcie extremă, adică cu mai puţin de 1,90 dolari pe zi, a continuat să crească de la debutul pandemiei.

Potrivit sursei citate, această deteriorare se datorează unei combinaţii între locurile de muncă distruse de pandemie şi dificultăţilor de aprovizionare, care complică accesul la hrană.

De asemenea, de la începutul pandemiei, a fost înregistrată o creştere cu 15% a numărului de copii care trăiesc în sărăcie în ţările cu niveluri de venit scăzute şi medii, numărul total al copiilor aflaţi în această situaţie ridicîndu-se la circa 1,2 miliarde, potrivit celor două organizaţii.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X