X 
Arşiţa stiri: 187
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

Cifre alarmante: În Grecia, incendiile din iunie au fost mai multe decît anul trecut

9 iul. 20:30   Externe
2740 0

În Grecia, în luna iunie, au fost „1.281 de incendii, mai mult decît dublu decît în aceeaşi lună a anului trecut, cînd au fost 533", a declarat purtătorul de cuvînt al guvernului elen, Pavlos Marinakis.

„Iunie este cea mai caldă lună înregistrată vreodată, iar previziunile ştiinţifice pentru iulie sînt similare la nivel global”, a precizat Pavlos Marinakis.

În total, în iunie, suprafaţa arsă s-a ridicat la 9.800 de hectare, ceea ce este de cinci ori mai mare decît media constatată din 2010, potrivit unui centru specializat al Observatorului Naţional din Atena.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a avertizat, la începutul lunii iulie, că ţara sa „a intrat în inima sezonului de incendii”, notează Noi.md cu referire la libertatea.ro.

Grecia, un punct important de atracţie turistică, este afectată în fiecare vară de temperaturi sufocante şi incendii devastatoare. Dar situaţia ar putea fi şi mai gravă anul acesta.


Iarna a fost cea mai blînda înregistrată şi canicula cea mai timpurie, cu temperaturi depăşind local 44°C în prima jumătate a lunii iunie.

Incendiile de pădure, alimentate de vînturi puternice şi de secetă, au făcut ravagii în ultimele săptămîni în regiunea Atena, în Peloponez (sud-vest) şi pe insula Chios, în nord-estul Mării Egee.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав