X 
Arşiţa stiri: 186
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

Turiști, atenție! Mai multe insule din Grecia au deficit de apă

9 iul. 17:45   Externe
3540 0

Numeroase insule grecești se ală în amenințara unei penurii de apă, iar autoritățile locale se gîndesc la limitarea consumului, chiar dacă sezonul turistic este în plină desfășurare.

Pe insula Naxos, la jumătatea distanței dintre Atena și Creta, principalul rezervor de apă a secat aproape complet din cauza căldurii de vară, amenințînd agricultura locală.

Pe insula Karpathos, între Creta și Rodos, autoritățile locale au impus restricții privind umplerea piscinelor, în timp ce pe alte cîteva insule autoritățile doresc să cumpere instalații de transformare a apei de mare în apă dulce pentru a face față penuriei, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

O mare parte a țării nu a avut precipitații consistente de luni de zile, iar primăvara și vara secetoase au fost precedate de cea mai caldă iarnă din istorie.

Situația dificilă în ceea ce privește apa devine și mai dificilă din cauza faptului că turiștii vin în masă în țară chiar acum – o sursă importantă de venit pentru întreprinderile locale, ceea ce înseamnă un consum sporit.


Reamintim că, recent, pe una dintre insule, sute de turiști au trebuit să fie evacuați din cauza unui incendiu de pădure care se apropia de hoteluri.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав