X 
Arşiţa stiri: 186
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

În Rusia, sînt în flăcări peste un milion de hectare de păduri

11 iul. 12:15   Externe
5033 0

Peste un milion de hectare de păduri erau în flăcări în Rusia, iar suprafeţe mai vaste decît în anii precedenţi au ars deja, anunţă autorităţile din această ţară.

Incendii uriaşe devastează în fiecare vară porţiuni imense de păduri în Rusia, în regiuni adesea îndepărtate şi puţin populate, dar ameninţînd, uneori, zone locuite.

"În prezent, există peste 500 de focare de incendiu de pădure în ţară, pe o suprafaţă de peste un milion de hectare", a anunţat miercuri ministrul Suituaţiilor de Urgenţă, Aleksandr Kurenkov, notează Noi.md cu referire la news.ro.

De la începutul anului, ”am înregistrat aproape 6.000 de focare de incendii naturale, pe o suprafaţă de peste 3,5 milioane de hectare”, a continuat ministrul.

Numărul focarelor de incendiu este în scădere faţă de anul trecut, însă ”suprafaţa terenurilor arse a crescut de 1,5 ori”, a adăugat el. Aleksandr Kurenkov a precizat că peste 6.000 de persoane au fost mobilizate să lupte împotriva incendiilor de pădure.


ICele mai afectate teritorii sînt Siberia de Est şi Extremul Orient, mai ales Iakutia, o regiune puţin populată afectată cu regularitate de dezastre climatice.4
1
1
4
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав