X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

Cel care a atacat-o pe şefa guvernului Danemarcei va compărea sîmbătă în instanţă

8 iun. 19:00   Externe
2309 0

Poliţia daneză a anunţat sîmbătă că suspectul reţinut pentru atacul de vineri seara aupra premierului Mette Frederkisen este un bărbat în vîrstă de 39 de ani, care va fi prezentat în faţa unei instanţe în jurul orei locale 13 (11.00 GMT), pentru o audiere preliminară, transmite Reuters.

Frederiksen, lideră a Partidului Social Democrat danez şi şefă a guvernului de la Copenhaga din 2019, a fost şocată de atacul asupra sa din piaţa Kultorvet din capitală, a comunicat cabinetul prim-ministrului.

Ea a reuşit să se îndepărteze şi nu prezenta urme de răni, a declarat agenţiei citate Soren Kjergaard, un barman din centrul oraşului, care a văzut cum Frederiksen pleca sub escortă.

Nici poliţia, nici cabinetul premierului nu au precizat nimic despre motivul agresiunii, nici dacă atacatorul era înarmat.

Reuters reaminteşte cîteva incidente similiare recente în Europa, înaintea alegerilor europarlamentare. În urmă cu o lună, au fost atacaţi trei politicieni germani - în unele cazuri în legătură cu alegeri locale - iar săptămîna aceasta au avut loc în Germania noi atacuri de acelaşi gen. În 15 mai, premierul slovac Robert Fico a fost rănit de gloanţe trase de un atacator.

0
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав