Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Ce sfat a dat Scholz Israelului după atacul iranian

15 apr. 18:15   Externe
3018 1

În urma atacului deschis cu rachete și drone al Iranului asupra Israelului de la sfîrșitul săptămînii trecute, cancelarul german Olaf Scholz a sfătuit Israelul să promoveze o dezescaladare în regiune.

Cancelarul german, care se află la Shanghai, a fost citat de Spiegel, potrivit Adevărului European.

Scholz a calificat apărarea reușită împotriva a aproximativ 300 de drone și rachete iraniene drept un succes "care nu merită pierdut". "Sfatul nostru de aici este să ne aducem propria contribuție și să contribuim la dezescaladare", a declarat șeful guvernului german.

El s-a adresat, de asemenea, Iranului, menționînd că primul său atac deschis asupra teritoriului israelian a fost o "escaladare proastă" care nu ar fi trebuit să aibă loc.

"Iranul nu poate continua să se comporte în acest fel", a spus cancelarul german.


În urma respingerii atacului iranian asupra Israelului, și datorită forțelor din SUA, Franța și Marea Britanie, în Occident au început să se facă apeluri pentru ca Israelul să nu agite și mai mult conflictul.

Scholz s-a angajat să "facă totul" pentru a împiedica escaladarea situației în Orientul Mijlociu.

Ministrul britanic de Externe, David Cameron, a declarat că Israelul are dreptul să riposteze la un atac iranian de amploare, dar Londra speră că nu o va face.

Potrivit presei, președintele american Joe Biden a declarat în timpul unei conversații cu premierul israelian Benjamin Netanyahu că nu va susține un atac împotriva Iranului ca răspuns la atacul masiv cu drone și rachete al acestuia.

La sfîrșitul săptămînii trecute, Iranul a lansat un atac masiv asupra Israelului ca răspuns la lovitura israeliană din 1 aprilie, care a distrus misiunea diplomatică iraniană din Damasc și a ucis generali iranieni.

1
8
0
3
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?