Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Cancelarul federal german Angela Merkel cere retragerea mercenarilor străini din Libia

2 oct. 2021,, 02:00   Externe
1715 1

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a cerut vineri retragerea mercenarilor străini din Libia, în timpul unei întrevederi cu preşedintele interimar al acestei ţări din nordul Africii.

Problema viitorului Libiei trebuie să fie decisă de forţele libiene şi de cetăţenii libieni, nu de o influenţă străină", a spus Angela Merkel la Berlin.

Cancelarul federal aflat la sfârşit de mandat a abordat şi problema alegerilor din Libia, programate pentru data de 24 decembrie. "Mai sunt încă multe de făcut", a spus ea.

După înlăturarea de la putere, în 2011, a liderului libian Muammar al-Gaddafi care a condus această ţară timp de decenii, Libia a devenit scena unui sângeros război civil, în care sunt implicate o serie întreagă de grupări şi miliţii. Un armistiţiu este în vigoare de anul trecut.

Mai devreme anul acesta, cu medierea Naţiunilor Unite a fost format un guvern de tranziţie care să conducă Libia până ce vor avea loc alegeri.

Anul trecut, guvernul german, care şi-a asumat un rol de mediator în conflictul din Libia, a găzduit un summit important la Berlin, menit să pună capăt amestecului altor state care livrează arme şi mercenari în această ţară.

Rusia, Turcia, Egiptul şi Emiratele Arabe Unite sunt implicate în conflictul din Libia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?