X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

O asistentă medicală în concediu de maternitate, la limita disperării, după ce a primit factura de peste 6 mii la gaze

13 ian. 2022,, 13:15   Societate
12375 12

O tînără mămică, asistentă medicală este la limita disperării, după ce a primit factura de aproape 6 mii lei la gazele naturale consumate pentru decembrie, relatează Noi.md cu referire la UNIMEDIA.

Aceasta susține că este în concediu de maternitate, iar indemnizația pe care o primește nu ajune „nici pentru cheltuielile elementare”. „Ce facem oameni buni, încotro ne îndreptăm?”, a scris tînăra pe pagina sa de Facebook.

„Sînt o tînără mămică, (asistentă medicală la IMSP IMU) în concediu de maternitate, cu o indemnizație de care nu ajunge nici pentru cheltuielile elementare ale copilului, e perioada în care copilul se îmbolnăvește cel puțin odată în lună, (iar medicamentele necesită bani) în care copilul crește, hăinuțele îi sînt mici etc etc. Soțul muncește de dimineață și pînă seara tîrziu (cîteodată nici nu reușim să ne vedem sau să vorbim, pentru ca eu cu fetița dormim), lucrînd ca șofer de taxi, într-o zi poate sa aibă norocul sa aibă 20 clienți, într-o zi doar 5, dar planul totuși trebuie plătit, fie ca ai avut sau nu clienți. Vara trecută ne-am hotărît să ne unim și noi la gaz, ca să ne fie mai ușor cu cei mici, și în general am investit o sumă foarte mare de bani, acuma însă ne pomenim cu aceasta factură, îmi vine să urlu, să strig în gura mare. Ca toată lumea avem și noi credit. Alooo, ce facem oameni buni, încotro ne îndreptăm? de unde să luăm noi 8000 lei doar pentru facturi, pe cînd noi avem salariul cel mult 6000 lei?”, se arată în postare.

Republica Moldova în continuare se află într-o situație dificilă, afirmă vicepremierul, Andrei Spînu. „Criza gazelor nu s-a încheiat în noiembrie și nici în decembrie. Criza gazelor se va încheia atunci cînd prețul gazelor la nivel european va coborî definitiv și va exista o stabilitate a acestuia. Criza gazelor nu este o criză a R. Moldova, este la nivel european și care afectează țara noastră în mod direct”, a spus Spînu.


Vicepremierul a ieșit în fața presei oferind detalii despre situația energetică din țară. Acesta a menționat că Moldovagaz analizează opțiunea de majorare a tarifului. La rîndul său, compania a menționat că va venit cu o poziție oficială privind o eventuală majorare pe 20 ianuarie.

Săptămîna trecută, Maia Sandu a convocat CSS în legătura cu situația pe piața gazelor naturale.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?