X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Borrell dat asigurări că UE este gata pentru negocieri privind situația din Ucraina

3 feb. 16:00   Război în Ucraina
1948 0

Uniunea Europeană este întotdeauna pregătită pentru negocieri de pace cu privire la Ucraina.

Despre acest lucru a declarat Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell într-un interviu acordat Der Standard.

"În timp ce europenii sînt întotdeauna deschiși față de oricine încearcă sincer să pună capăt [conflictului] prin negocieri, Rusia a arătat pînă acum clar că intenționează să se încăăpțîneze", a spus el. Borrell a menționat că toți cei care au încercat să negocieze cu Moscova în acest moment au plecat fără nimic.

El a menționat că pînă cînd situația nu se va schimba, singura modalitate de a pune capăt conflictului este "de a oferi Ucrainei mijloace".

Anterior, purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia nu a urmat niciodată condițiile altor persoane în problema negocierilor asupra Ucrainei. Așa a reacționat la întrebarea dacă Moscova este gata să urmeze cerințele Kievului.

În decembrie 2022, președintele rus Vladimir Putin a dat asigurări că este gata să negocieze cu toți participanții la situația din Ucraina. El a subliniat că partea rusă se străduiește întotdeauna să rezolve disputele prin mijloace pașnice.

Potrivit cancelarului Germaniei, Olaf Scholz, orice discuții de pace asupra Ucrainei ar trebui să fie condiționate de retragerea trupelor rusești de pe teritoriul țării vecine.

Anterior, Secretarul de presă al Președintelui Ucrainei, Serghei Nikiforov, a declarat că Ucraina este gata să examineze la modul cel mai serios reluarea negocierilor cu Rusia în conformitate cu principiile universale ale dreptului internațional, inclusiv respectarea Cartei ONU, respectarea integrității teritoriale și suveranității, statului de drept, compensarea daunelor și garanțiile că un astfel de conflict nu va avea loc în viitor.

0
1
1
0
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?