X 
Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 388
Eurovision stiri: 423

Scholz a numit condiția pentru negocierile cu Rusia

31 ian. 15:30   Război în Ucraina
2784 0

Potrivit cancelarului german Olaf Scholz, orice discuții de pace ar trebui să fie condiționată de retragerea de către Rusia a trupelor sale din Ucraina.

Scholz a spus acest lucru la o conferință de presă cu președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, scrie European Pravda cu referire la agenția DPA.
„În plus, nu poate exista pace cu Rusia pe spatele ucrainenilor”, a spus Scholz.

Anterior, secretarul de presă al președintelui Ucrainei, Serhiy Nikiforov, a declarat că Ucraina este pregătită să ia în considerare serios problema reluării negocierilor cu Rusia, sub rezerva principiilor universale ale dreptului internațional, inclusiv respectarea Cartei ONU, respectarea integrității teritoriale, a suveranității, statului de drept, despăgubiri pentru daune și garanții că un astfel de conflict nu va avea loc în viitor.

La rîndul său, secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a spus că în prezent nu există condiții pentru desfășurarea negocierilor între Rusia și Ucraina și nu există astfel de condiții nici de facto, nici de jure.

„Auzim declarații de la Kiev, cunoaștem justificarea legală a imposibilității de a negocia din partea regimului ucrainean. Prin urmare, un lucru poate fi recunoscut de facto: nu există condiții pentru negocieri ”, a spus reprezentantul președintelui rus.


Anterior, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a declarat că pentru ca negocierile dintre Ucraina și Rusia să aibă loc, este necesar să se ajungă la un acord asupra a două aspecte juridice.

0
0
0
1
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?