TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Armata chineză: Putem ajunge în 10 minute unde-s noi proteste masive

Armata chineză: Putem ajunge în 10 minute unde-s noi proteste masive

Administraţia de la Beijing a avertizat că armata chineză poate ajunge în doar zece minute în provincia autonomă Hong Kong, unde sînt programate noi proteste masive.

Sute de tancuri chineze sînt staţionate într-un stadion situat la doar şapte kilometri de limita administrativă dintre China continentală şi Hong Kong, situaţie care generează temeri privind o posibilă intervenţie chineză pentru reprimarea demonstraţiilor prodemocraţie. În ultimele două zile, mii de militari chinezi au efectuat exerciţii pe stadionul situat în Shenzhen.


"Stadionul din Shenzhen se află la 56 de kilometri de Aeroportul din Hong Kong; în plus, de aici, armata chineză poate ajunge în Hong Kong în zece minute", a avertizat un departament al armatei chineze.

Presa de stat de la Beijing a prezentat o serie de imagini cu vehiculele militare trimise în Shenzhen, sugerînd că este posibilă o intervenţie pentru oprirea demonstraţiilor. "Nu se va repeta situaţia politică din iunie 1989", a dat asigurări cotidianul de stat The Global Times, în ceea ce este o rară referire la reprimarea protestelor din Piaţa Tiananmen din Beijing, operaţiune soldată cu sute sau chiar mii de morţi.

Noi demonstraţii prodemocraţie sînt programate sîmbătă şi duminică în Hong Kong.

Administraţia Xi Jinping a sugerat că ar putea lansa o intervenţie militară pentru oprirea demonstraţiilor.

Recent, preşedintele SUA, Donald Trump, a catalogat protestele din Hong Kong «revolte violente», sugerînd că autorităţile din China ar avea dreptul de a gestiona cum vor situaţia. Ulterior, liderul de la Casa Albă a lansat un apel la dialog.

Demonstraţiile prodemocraţie din Hong Kong durează de peste două luni, izbucnind ca reacţie la un controversat proiect de lege care ar fi facilitat extrădările în China. Aproximativ 700 de protestatari au fost reţinuţi, iar mulţi sînt inculpaţi.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load