X 
Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Alunecări de teren în Congo: zeci de morți și dispăruți

15 apr. 14:52   Externe
19694 0

Cel puţin 12 persoane au murit şi peste 50 sînt în continuare date dispărute după ce ploile torenţiale au provocat prăbuşirea unei ravene în apele unui rîu din sud-vestul Republicii Democratice Congo, a precizat duminică un oficial local şi lider al societăţii civile.

Alunecarea de teren a avut loc sîmbătă, 13 aprilie, aproximativ la orele prînzului, în Dibaya Lubwe, o comună din provincia Kwilu. Aceasta a produs o cascadă de noroi şi resturi care s-au prăbuşit pe malurile rîului Kasai, unde era andocată o barcă, iar mai mulţi oameni spălau rufe. Felicien Kiway, guvernatorul interimar al provinciei congoleze a spus că 12 trupuri neînsufleţite au fost scoase de sub pămînt pînă la această oră, dintre care nouă femei şi trei bărbaţi, inclusiv un bebeluş, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.

Acesta a precizat că: „Circa 50 de persoane sînt date dispărute, dar vom continua căutarea prin nămol'', adăugînd că şansele de a descoperi supravieţuitori sînt slabe, întrucît incidentul s-a produs în urmă cu peste 12 ore. Arsene Kasiama, coordonatorul unei asociaţii a societăţii civile, a spus că alunecarea de teren a afectat şi oameni care îşi făceau cumpărăturile într-un magazin.

El a anunţat un bilanţ de 11 decese, şapte supravieţuitori grav răniţi şi peste 60 de persoane date în continuare dispărute. Infrastructura deficitară și planificarea urbană defectuoasă de pe teritoriul R.D. Congo sporesc vulnerabilitatea comunităţilor în faţa precipitaţiilor extreme, care au devenit mai intense şi mai frecvente în Africa din cauza temperaturilor în creştere, potrivit experţilor în climă.

0
1
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав