COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Afganistanul anunţă că reîncepe să emită paşapoarte, în acelaşi format fizic ca şi precedentele

5 oct. 23:30   În lume
1717 0

Afganistanul începe marţi să emită din nou paşapoarte pentru cetăţenii săi, a declarat marţi o oficialitate de rang înalt, după luni de întîrziere care au împiedicat tentativele celor care doreau să plece din ţară din cauza preluării controlului în ţară de către talibani, transmite Reuters.

Procesul de emitere de paşapoarte, care încetinise chiar şi înainte de revenirea islamiştilor la putere în urma retragerii trupelor americane, le va pune la dispoziţie solicitanţilor documente cu acelaşi format fizic ca şi cele emise de guvernul anterior, a indicat responsabilul, transmite Noi.md cu referire la agerpres.ro.

Alam Gul Haqqani, şeful interimar al Biroului de paşapoarte, le-a declarat reporterilor la Kabul că zilnic vor fi emise între 5.000 şi 6.000 de astfel de documente, cele destinate femeilor urmînd să fie procesate de angajate femei.

În acelaşi briefing de presă, purtătorul de cuvînt al Ministerului de Interne, Qari Sayeed Khosti, a precizat că 25.000 de solicitanţi au ajuns în etapa finală de achitare a costului paşaportului, în timp ce alte în jur de 100.000 de cereri sînt în faze mai puţin avansate ale procesului.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X