X 
Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Accesul la Acropola din Atena, parţial restricționat din cauza caniculei

12 iun. 14:40   Externe
2628 0

Acropola din atena, cel mai vizitat sit din Grecia, va rămîne închisă pentru public astăzi, în cea mai călduroasă parte a zilei, din cauza caniculei.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Culturii, în contextul în care temperaturi ce ar putea să ajungă la 43 de grade Celsius sînt aşteptate în Grecia astăzi şi joi.

Acest sit, inclus în patrimoniul mondial UNESCO şi vizitat de un număr mare de turişti, ar putea fi vizat de această măsură şi în zilele următoare, notează Noi.md cu referire la stiripesurse.ro.

Grecia, o ţară mediteraneeană obişnuită cu caniculele, se confruntă cu călduri puternice de mai multe zile, iar "un vîrf termic" este aşteptat pentru miercuri şi joi.

Ministerul pentru Criza climatică şi al Protecţiei Civile a avertizat marţi în legătură cu un risc de incendii "foarte ridicat", mai ales în regiunea Attica, în care se află capitala elenă.


În mai multe regiuni, şcolile vor rămîne închise şi joi, inclusiv în Atena, în timp ce Ministerul Muncii a recomandat telemunca pentru angajaţii din sectorul public.

0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?