Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Savanți: Aproape toți oamenii își spală incorect mîinile cînd gătesc acest produs alimentar

10 iul. 2018,, 03:01  
2575 0

Se pare că oamenii nu sînt prea străluciți cînd vine vorba să se spele pe mîini, iar asta este o surpriză cît de poate de neplăcută.

Cercetătorii de la Departamentul de Agricultură din SUA au analizat în jur de 1.000 de oameni care prepară hamburgeri și salate în diverse bucătării și au ajuns la concluzia că în 97% din cazuri, bucătarii nu își spălau mîinile în mod corespunzător.

Igiena precară a mîinilor este cu atît mai periculoasă în bucătărie, unde riscul de a contamina mîncarea cu microbi este mult mai mare. „Nu poți vedea, mirosi sau simți bacteriile”, a explicat Carmen Rottenberg, reprezentant secretar adjunct pentru siguranța alimentelor, în cadrul Departamentului de Agricultură din SUA.

De cele mai multe ori, spălatul mîinilor se face într-o manieră grăbită. Astfel, nu e o surpriză că, cel puțin în SUA, toxiinfecțiile alimentare sînt în floare. Conform datelor de la Centers for Disease Control and Prevention, 48 de milioane de americani ajung să sufere de toxiinfecție alimentară anual, dintre care 128.000 au nevoie de spitalizare, iar 3.000 mor.

Dacă vrei să eviți contaminarea cu microbi și să protejezi sănătatea ta și a celor din jur, cei de la Departamentul de Agricultură din SUA recomandă spălarea mîinilor cu apă caldă și săpun. Spălarea cu săpun trebuie să dureze în jur de 20 de secunde, pentru a te asigura că majoritatea microbilor dăunători au fost eliminați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?