TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Unele persoane vor primi compensații la plata serviciilor comunale

Unele persoane vor primi compensații la plata serviciilor comunale

Cheltuielile persoanelor defavorizate din municipiul Chișinău la efectuarea plăților pentru serviciile comunale și resursele energetice în sezonul rece 2019-2020 vor fi compensate de către municipalitate.

Consiliul municipal Chișinău a aprobat cu 44 de voturi, în ședința din 20 noiembrie, prelungirea regulamentului din 2017 privind compensarea cheltuitelor, transmite IPN.

Șeful adjunct al Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Ghenadie Dubița, a declarat că modalitatea de acordare a compensațiilor nu se schimbă față de sezonul trecut, doar că se propune a suplimenta lista persoanelor care pot să beneficieze de aceste compensații cu persoane din familii tinere.

Potrivit lui Ghenadie Dubiţa, urmează să fie acoperite și cheltuielile pentru remunerarea persoanelor din cadrul întreprinderilor de gestionare a fondului locativ care se ocupă de strîngerea pachetului de documente.

„sînt foarte multe adresări de la gestionarii fondului locativ care atenționează asupra faptului că au un volum mare de muncă”, a spus Ghenadie Dubiţa.

Beneficiarii pot depune cereri de compensare a cheltuielilor pe întreaga perioadă a sezonului rece 2019-2020. Persoanele care au beneficiat de compensațiile respective în perioada rece 2018-2019 pot depune cereri de reconfirmare.

Pot solicita compensații familiile al căror venit mediu în 12 luni precedente de la data depunerii cererii nu depășește 3000 de lei per persoană. În cazul familiilor tinere, în care unul dintre soți nu a atins vîrsta de 35 de ani, cuantumul venitului global mediu lunar, pentru 12 luni precedente de la data depunerii cererii, nu poate depăși 5000 de lei.

Ghenadie Dubiţa a precizat că în prezent sînt peste 40 de mii de beneficiari de compensații.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load