X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 152
Transnistria stiri: 1458

Tiraspoltransgaz s-a înregistrat la ASP și a deschis conturi în băncile din Chișinău

7 iun. 20:15   Economie
4029 0

Compania Tiraspoltransgaz, care distribuie gaze naturale consumatorilor din regiunea transnistreană, s-a înregistrat la Agenția Servicii Publice din Moldova și a deschis conturi în băncile din Chișinău pentru a face tranzacții cu Vestmoldtransgaz, a declarat secretarul de stat Constantin Borosan în cadrul emisiunii „Indicator economic” la Radio Moldova.

„Un proces care a fost deblocat este relația dintre Tiraspoltransgaz și Vestmoltransgaz. A fost aprobat statutul companiei Tiraspoltransgaz. S-a înregistrat la Agenția Servicii Publice, s-a deschis conturi în băncile comerciale, am avut o ședință cu colegii de la Vestmoltransgaz, sînt plăți deja reciproce. Nu este o problemă, dar trebuie să înțelegem o dată și o dată. Noi vedem deja că pe malul stîng au fost majorate tarifele, probabil treptat trebuie să aducem malurile la același nivel”, a declarat Borosan.

Miniștrii Energiei din Moldova și Ucraina au convenit că Ucraina nu va împiedica tranzitul de gaze prin coridorul transbalcanic, care se întinde pe cîțiva kilometri pe teritoriul Ucrainei (gazoductul Isaccea - Orlovka), deoarece este vorba de securitatea energetică, în primul rînd a Moldovei.

Astfel, Gazprom va putea furniza gaze regiunii transnistrene prin Turcia, Bulgaria, România, Ucraina și malul drept al Republicii Moldova.

Însă, în ceea ce privește plata pentru livrările de gaze de-a lungul acestui coridor, Gazprom ar trebui să ajungă la un consens cu Tiraspolul, a spus Constantin Borosan.

6
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав