SUA sînt gata să cumpere teritoriul stadionului din Chișinău la prețul de piață

30 iul. 2021,, 15:30   Economie
3563 7

Ambasada SUA în Republica Moldova și-a confirmat disponibilitatea de a cumpăra teritoriul fostului Stadion Republican la valoare de piață pentru construcția unui nou complex de clădiri ale Ambasadei.

Despre acest lucru a anunțat serviciul de presă al ambasadei, după ce Curtea Constituțională a lăsat în vigoare decizia Parlamentului privind vînzarea teritoriului fostului stadion către misiunea diplomatică a SUA, relatează infotag.md

"Salutăm oportunitatea de a merge înainte către noua ambasadă, care reflectă parteneriatul puternic dintre țările noastre și angajamentul SUA față de poporul Moldovei", a menționat Ambasada SUA.

Misiunea diplomatică a reamintit că "timp de aproape un deceniu a purtat negocieri deschise și transparente cu guvernele anterioare".

"Orice achiziție a teritoriului va fi achitată în mod transparent la prețul de piață cu o evaluare independentă. Construcția va crea sute de locuri de muncă, alături va fi un spațiu verde, accesibil tuturor moldovenilor", se arată în mesaj.


Serviciul de presă al Ambasadei SUA la Chișinău a menționat, de asemenea, că "apreciază semnificația Stadionului Republican, iar orice reconstrucție va păstra semnificația culturală și istorică a acestuia. "Anterior, ambasada a publicat deja un proiect pentru construirea unui complex de clădiri, care include conservarea arcului și a altor elemente ale fostului stadion, precum și un mic parc, scrie point.md

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?