X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1145

Strugurii de masă vor fi promovați cu ajutorul unor spoturi video

29 iul. 2020,, 15:31   Economie
2027 0

Centrul Regional de Consultații în Business, cu suportul Proiectului Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) Agricultura Performantă în Moldova (USAID/APM), a inițiat selectarea a patru producători și exportatori de struguri de masă din R. Moldova pentru a lansa spoturi promoționale, care vor contribui la informarea cumpărătorilor din Uniunea Europeană despre calitatea și gustul strugurilor moldovenești.

Companiile interesate pot depune o scrisoare de motivare ce va include descrierea domeniului de activitate, suprafața cultivată, piețele-țintă de desfacere, infrastructura post-recoltă și informația de contact. Vor fi selectate companiile care dețin plantații de struguri de masă moderne, în special de tip Galbe și/sau Pergola, au o suprafață de minim 10 hectare de struguri, dispun de infrastructură post-recoltă, cum ar fi linii de sortare, depozite frigorifice, și au experiență de participare la expoziții, tîrguri, misiuni comerciale etc. De asemenea, vor avea prioritate producătorii care au deja experiență de colaborare cu parteneri din țările membre ale UE, transmite Moldpres.

Potrivit lui Octavian Olaru, reprezentant al Centrului Regional de Consultații în Business, spoturile promoționale vor fi produse în limba engleză, care este utilizată în relații comerciale pe piețele țărilor membre ale UE și urmează să fie realizate pînă în luna octombrie curent. „Aceste spoturi urmează să substituie evenimentele comerciale anterioare, unde puteau fi prezentați strugurii moldovenești”, a precizat Octavian Olaru.

Ulterior, spoturile vor fi incluse într-o amplă campanie externă de promovare a strugurilor de masa produși în Moldova, pentru a extinde comercializarea acestora pe noi piețe internaționale.

În proces de producere sînt alte 11 spoturi video ale producătorilor de fructe și struguri din Moldova, realizate cu suportul USAID/APM.


Actualmente, în Republica Moldova sînt circa 130 mii de hectare de viță-de-vie, dintre care circa 12 600 de hectare sînt podgorii de struguri de masă. În 2019, producția globală de struguri a fost de 659 de mii de tone, dintre care 112 mii de tone au fost struguri de masă. Exporturile de struguri de masă moldovenești sînt în continuă creștere, livrările către UE reprezentînd 30% din volum.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав