Coronavirus stiri: 8213
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 929

Prețul petrolului și-a reluat creșterea

5 iul. 12:15   Economie
1173

Prețurile petrolului au crescut marți, 5 iulie, deoarece investitorii sînt îngrijorați vizavi de livrări. Petrolul devine mai scump, în ciuda posibilității unei recesiuni globale, care va duce la o reducere a cererii de combustibil, transmite RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent pentru livrare în septembrie au crescut cu 0,2%, pînă la 113,73 dolari pe baril. Țițeiul american West Texas Intermediate a crescut cu 1,8%, pînă la 110,38 dolari pe baril, de la închiderea de vineri. Luni nu au existat decontări WTI din cauza sărbătoririi Zilei Independenței în SUA.

„Deși există îngrijorări cu privire la cerere, avînd în vedere perspectiva macro mai sumbră, se așteaptă ca piața să fie strînsă tensionată restul anului”, a scris Warren Patterson, șeful strategiei de mărfuri la ING.

Marți, muncitorii norvegieni au intrat în grevă care va reduce producția de petrol și gaze.

Datele care arată o activitate îmbunătățită a activităților în domeniul servicii în economiile Japoniei și Chinei, unul dintre cei mai mari importatori de petrol din lume, au oferit un anumit sprijin prețurilor.


Dar, în linii mari, investitorii sînt din ce în ce mai preocupați de cerere pe fondul înăspririi condițiilor financiare globale, în timp ce Rezerva Federală a SUA luptă împotriva inflației fulminante cu creșteri rapide ale ratei dobînzii.

Creșterile ratelor dobînzilor se conturează, de asemenea, în Australia și Coreea de Sud, deoarece autoritățile încearcă să reducă inflația. În Coreea de Sud, inflația a atins un maxim din aproape 24 de ani în iunie, alimentînd temerile legate de o încetinire a creșterii economice și a cererii de petrol.
Reamintim că prețul petrolului a scăzut pe 4 iulie. Temerile de recesiune globală tensionează piața, chiar dacă oferta rămîne limitată pe fondul reducerilor producției OPEC și al sancțiunilor împotriva Rusiei.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав