X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Oficiul Național al Viei și Vinului are un nou director

28 oct. 2023,, 10:29   Economie
2832 1

Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) are un nou director.

Este vorba despre Ștefan Iamandi, care a fost prezentat angajaților instituției.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea a menționat că:

„Vă revine o misiune importantă – de a spori vizibilitatea țării noastre ca producător de vinuri de înaltă calitate. La fel de important este să ajutați viticultorii și vinificatorii să se dezvolte, creîndu-le un mediu incluziv și respectînd principiul echității”.

Pînă în prezent, Ștefan Iamandi a fost specialist în cadrul instituției, responsabil de Sistemul informaţional automatizat „Registrul vitivinicol”.


Anterior a deținut funcția de specialist principal în cadrul Direcției elaborarea politicilor în sectorul vitivinicol, la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, transmite Noi.md cu referire la agrobiznes.md.

Pe parcursul activității, Ștefan Iamandi a fost responsabil de organizarea și coordonarea proiectelor de asistență tehnică și de investiții în sectorul vitivinicol, de colectarea, verificarea și procesarea declarațiilor vitivinicole, de elaborarea și prezentarea rapoartelor, studiilor și analizelor ale sectorului ș.a.

Totodată, conducerea MAIA a exprimat aprecierea și i-a mulțumit fostului director interimar Elizaveta Breahnă, pentru activitatea desfășurată, apreciind dedicația, rezultatele și contribuția enormă în promovarea sectorului vitivinicol.

Oficiul Național al Viei și Vinului este o instituție publică, creată în rezultatul implementării reformei legislative în sectorul vitivinicol. Printre obiectivele de bază ale ONVV se numără diversificarea piețelor de desfacere și promovarea vinurilor moldovenești prin programul național și brandul național vinicol „Vinul Moldovei, o legendă vie”.

0
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?