TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Oamenii lui Șor negociază vînzarea Aeroportului Chișinău. Cîte milioane cer

Oamenii lui Șor negociază vînzarea Aeroportului Chișinău. Cîte milioane cer

Corporația rusă „AEON”, controlată de omul de afaceri rus Roman Troțenko, poartă negocieri cu oamenii controversatului businessman Ilan Șor pentru a prelua Aeroportul Internațional Chișinău, scrie publicația rusă „Kommersant”.


Deocamdată, părțile nu au ajuns la un consens, pentru că Șor ar cere prea mulți bani și există riscuri politice în R. Moldova, după schimbarea guvernării.


Potrivit sursei, reprezentanții companiei „AEON” s-ar fi întîlnit la sfîșitul lunii iunie cu reprezentanții „Avia Invest”, cea care a luat în concesiunea aeroportul pentru 49 de ani și ar fi discutat despre perspectivele investiționale, dar și despre preț. Oamenii lui Șor ar fi cerut circa 200 de milioane de euro pentru a ceda „Avia Invest”, însă Troțenko consideră că suma este exagerată.


Roman Troțenko a refuzat să comenteze pentru „Kommersant” subiectul legat de Aeroportul Internațional Chișinău. Sursa scrie că acesta s-a mai interesat de acțiunile „Avia Invest” în anul 2013, dar și în 2015–2016.


AEON este un holding specializat în investiții, administrarea aeroporturilor și transportului maritim. Roman Troțenko este nu doar coproprietar al acestui holding, dar și consilier al președintelui companiei rusești de stat „Rosneft”.


Amintim că președintele Igor Dodon a declarat recent că Ilan Șor ar fi încercat să-și vîndă afacerea din Aeroportul Internațional Chișinău înainte de a pleca din R. Moldova. Acesta ar fi negociat cu oameni de afaceri din Rusia. Șeful statului afirma că a fost contactat personal de potențialii investitori ruși și anunțat despre intențiile lui Ilan Șor și le-ar fi recomandat acestora să nu cumpere active în R. Moldova care au aparținut statului.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load