Cazul Șor stiri: 599

Oameni de afaceri din 15 state, reuniți la Chișinău

12 mai. 15:30   Economie
2539 0

Oameni de afaceri din 15 state, care reprezintă diferite sectoare ale economiei, participă astăzi la Chișinău la un Forum internațional economico-investițional.

Printre țările reprezentate la Forum se numără Republica Moldova, Italia, România, Ucraina, Georgia, Azerbaidjan, Bulgaria, Ungaria, Austria, Germania, Grecia și Tadjikistan. Oamenii de afaceri au participat la eveniment atît cu prezență fizică, cît și în format online, transmite Moldpres.

Solicitat de agenție, președintele Congresului Național al Industriașilor și Antreprenorilor din Moldova, Vasile Tarlev, a declarat că Forumul este organizat în premieră cu scopul de a consolida relațiile dintre oamenii de afaceri din diferite state, de a discuta problemele cu care se confruntă aceștia, de a studia situația economică locală și regională și de a atrage noi investiții în țara noastră.

„Acele probleme care există la nivel politic pot fi lăsate deoparte, astfel încît agenții economici să poată să vină în țara noastră din punct de vedere al interesului economic, pentru crearea locurilor de muncă, crearea întreprinderilor mixte, atragerea investițiilor. Astăzi, la Chișinău vor fi discutate subiecte ce țin de diferite domenii ale sectoarelor economiei atît din Moldova, cît și din regiune, inclusiv subiecte ce țin de domeniul agroalimentar, tehnologic și tehnologia informației”, a opinat fostul premier Vasile Tarlev.

Forumul internațional economico-investițional este organizat în baza unui Memorandum de colaborare semnat între Congresul Național al Industriașilor și Antreprenorilor din Moldova și Asociația „Apiindustia” din Italia. În cadrul Forumului, organizatorii și-au propus să creeze o casă de comerț moldo-italiană.

6
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?