Dorin Recean: „La Chișinău, putem produce orice”

11 mai. 17:30   Economie
2643 0

Viziunile privind integrarea țării noastre în industria electronică internațională, precum și tendințele globale pentru dezvoltarea sectorului au fost prezentate la cea de-a doua ediție a Forumului Electronic din Moldova, la deschiderea căruia a participat și premierul Dorin Recean.

În cadrul evenimentului, a fost anunțată lansarea unui laborator performant în incinta Universității Tehnice a Moldovei (UTM), unde vor avea loc cursuri de instruire a personalului pentru proiectarea și verificarea circuitelor integrate.

Dorin Recean a menționat că Republica Moldova traversează o perioadă favorabilă pentru relansarea economiei, iar Guvernul este deschis să ofere sprijinul necesar pentru impulsionarea dezvoltării sectorului electronic.

În prezent, acest sector întrunește peste 200 de companii cu peste 16 mii de angajați, fiind unul de perspectivă privind contribuția la PIB, crearea locurilor de muncă și atragerea investițiilor străine.

„La Chișinău, se poate produce orice, depinde de noi dacă ne dorim să explorăm aceste oportunități. Sînt mîndru de faptul că în cadrul Universității Tehnice din Moldova se muncește mult în direcția pregătirii specialiștilor în domeniul electronic, al tehnologiilor informaționale, atît de solicitați pe piața muncii. Specialiștii noștri au o pregătire înaltă, sînt competitivi în domeniu, iar produsele sînt apreciate în zeci de țări ale lumii”, a spus premierul.

Laboratorul UTM este dotat cu 10 calculatoare, echipamente și software licențiat, folosit pentru pentru proiectarea și verificarea circuitelor digitale.

Ediția a doua a Forumului Electronic a reunit companii, care activează în domeniul industriei electronice, experți naționali și internaționali, reprezentanți ai mediului academic și ai autorităților publice centrale.

5
1
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?