X 
Preşedintele stiri: 3607

O companie străină va crește numărul de zboruri de pe Aeroportul Chișinău

17 mar. 11:00   Economie
10373 0

De pe 26 martie, compania LOT Polish Airlines va crește numărul de zboruri spre Varșovia de la 9, la moment, pînă la 13 zboruri pe săptămînă.

Despre aceasta a anunțat vicepremierul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, după întîlnirea cu Michał Fijoł, Director comercial și membru al Consiliului de Administrație al LOT Polish Airlines.

Dumitru Alaiba a menționat că, în plus, vor fi alocate și avioane mai mari, ceea ce va dubla numărul pasagerilor care pot zbura cu LOT din Chișinău.

”Alte 4 zboruri pe săptămînă sînt în pregătire, în cazul în care va exista cerere. Potențialul maxim pentru anul 2023 este de peste 145 mii de pasageri. Asta e dublu față de anul 2022. Pe lîngă multe alte beneficii, mai multe conexiuni cu Varșovia înseamnă și mai mult business. De asemenea am discutat și posibilitatea altor rute - spre sud. Avem un trafic stabil spre țări ca Italia și Spania. Viabilitatea comercială a acestor direcții va fi evaluată în curînd de către LOT, dar știm bine că sînt rute atractive”, a menționat viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

El a subliniat că, în curînd Aeroportul revine sub controlul statului.


”Facem tot ce putem ca să maximizăm confortul pasagerilor din și spre Chișinău, la prețuri atractive. Aeroportul Chișinău este o conexiune atît pentru cetățenii noștri, cît și pentru vecinii noștri din sudul Ucrainei, pentru care cel mai aproape aeroport este în Chișinău. Odesa, Herson, Mykolaiv, Vinița, Dnipro, și altele”, a menționat Dumitru Alaiba.

10
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий