X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 152
Transnistria stiri: 1458

Nu se mai opresc scumpirile: La ce prețuri au ajuns apartamentele în capitală

4 iun. 09:30   Economie
6909 0

În primele trei luni ale acestui an, apartamentele din Chişinău s-au scumpit cu aproape 10 la sută comparativ cu ultimul trimestru din 2023, arată datele Băncii Naţionale a Moldovei (BNM).

Experţii imobiliari declară că este o anomalie, iar preţurile exagerate au tăiat şi din vînzări. Acum ei se aşteaptă ca, în scurt timp, imobilele să se ieftinească. Sînt necesare, însă, şi măsuri din partea autorităţilor, consideră specialiştii în economie.

Datele BBNM arată că preţul imobilelor a început să crească accelerat de la începutul anului. Dacă, în 2023, un metru pătrat costa, în medie, 1070 de euro, acum, potrivit experiţilor imobiliari, se vinde cu aproape 300 de euro mai mult, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

„:Putem vorbi despre o anomalie a creşterilor preţurilor, pentru că nu este fondată absolut de nicio creştere economică. Anul acesta, vedem că numărul tranzacţiilor a scăzut cu încă 10-20 la sută. Mulţi dintre proprietari nu ne aud, ei cred că apartamentul lor costă mult mai mult, respectiv ei ies cu un preţ exagerat”, menționează Victor Cernomorcenco, expert imobiliar.

Pentru a soluţiona carenţele din domeniu, deputaţii analizează acum un proiect de lege care să reglementeze activitatea agenţiilor imobiliare.


„Va exista o bază de date comună a acestor agenţii imobiliare, în care vor fi incluse, în special, tranzacţiile pe care le efectuează şi baza de date a contractelor imobiliare.

Şi cumva, nu există suficientă ofertă. Acum lucrăm la nişte soluţii pentru ca să încurajăm mai multe construcţii. Ca să avem o ofertă care să corespundă cu cererea”, a spus Radu Marian, preşedintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe.

2
2
0
3
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав