Noi reguli în sectorul gazelor naturale aprobate în Moldova

Noi reguli în sectorul gazelor naturale aprobate în Moldova

Consiliul de administrație al Agenției Naționale de Reglementare în Energetică a aprobat două acte normative privind reglementarea activităților din sectorul gazelor naturale: Regulamentul privind conectarea la rețelele de gaze naturale și Regulamentul privind furnizarea gazelor naturale.


Aprobarea acestor acte normative este prevăzută în mod expres de Legea privind gazele naturale din 27 mai 2016, transmite Noi.md.


Documentele vizează reglementarea relațiilor juridice dintre utilizatorul final, furnizorul și operatorul de sistem. Acestea prevăd condițiile de încetare și restricționare a prestării serviciilor de furnizare a gazelor naturale, cerințele privind calitatea serviciilor de furnizare a gazelor naturale, condițiile de examinare a reclamațiilor și soluționarea litigiilor dintre furnizori, operatorii de sistem și utilizatorii finali.


Plus la aceasta, sînt descrise etapele, procedurile, termenele și condițiile de conectare la rețelele de gaze naturale, relațiile juridice dintre operatori și utilizatorii sistemului privind furnizarea serviciilor de transport și distribuție a gazelor naturale.


În document sînt precizate condițiile de deconectare, reconectare la rețelele de transport și distribuție a gazelor naturale, condițiile de întrerupere a prestării serviciilor de transport sau distribuție a gazelor naturale, precum și condițiile de limitare a furnizării de gaze naturale.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load