Moldovagaz nu este de acord cu noile tarife la gazele naturale

7 iun. 11:50   Economie
12192 2

Moldovagaz SA a declarat că noul tarif la gazele naturale aprobat de ANRE pentru consumatorii finali va duce la pierderi pentru o serie de întreprinderi de distribuție a gazelor din grupul Moldovagaz și, prin urmare, compania va solicita Autorității de reglementare în domeniul energiei să revizuiască metodologia tarifară.

Potrivit lui Vadim Ceban, Președintele Consiliului de Administrație al Moldovagaz SA, compania a luat act de decizia Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică privind actualizarea tarifului pentru furnizarea gazelor naturale către consumatorii finali pentru anul 2023.

"În același timp, vreau să menționez că tariful de distribuție a gazelor naturale adoptat de agenție drept componentă a tarifului final nu va permite unor întreprinderi de distribuție a gazelor din grupul Moldovagaz să acopere cheltuielile de menținere a funcționalității rețelelor, iar unele dintre ele vor încheia anul cu pierderi. În acest sens, aceste întreprinderi intenționează să transmită propunerile lor autorității de reglementare pentru revizuirea metodologiei tarifare corespunzătoare, pentru a include abaterile financiare acumulate pentru întreaga perioadă reglementată și nu pentru o parte a acesteia", a spus Vadim Ceban.

El a precizat că din grupul de companii Moldovagaz fac parte 12 întreprinderi de distribuție a gazelor naturale care deservesc peste 770 de mii de consumatori finali.

După cum s-a anunțat anterior, potrivit deciziei Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, adoptată la 7 iunie, tariful la gazele naturale pentru consumatorii casnici din Republica Moldova a fost redus pînă la 16,73 lei pentru un metru cub fără TVA, iar cu TVA va fi de 18,07 lei pentru 1 metru cub.

8
1
1
3
71

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?