Ministerul Economiei din Polonia s-a arătat deschis să intensifice colaborarea cu R. Moldova

14 sep. 2022,, 21:30   Economie
1864 0

Mai multe mesaje de susținere și deschidere în oferirea suportului economic pentru țara noastră, au fost enunțate ieri în cadrul întrevederii ministrului Economiei, Sergiu Gaibu, cu omologul său polonez, Waldemar Buda, transmite Noi.md cu referire la radiochisinau.md.

Cei doi oficiali au discutat despre provocările din această perioadă, accentuate de criza refugiaților, cea energetică ș.a. „Ultima perioadă a fost extrem de dificilă și provocătoare pentru fiecare dintre noi, lăsîndu-și amprenta asupra vieții economice și sociale din întreaga lume. Numai prin consolidarea efortului și diversificarea domeniilor de cooperare vom putea depăși criza economică. Ținem să transmitem un mesaj de mulțumire pentru suportul financiar acordat de către Guvernul Poloniei în valoare de 20 mln de euro pentru gestionarea crizei refugiaților și susținere bugetară”, a menționat Sergiu Gaibu.

La rîndul său, ministrul Economiei și Tehnologiilor din Polonia a venit cu mesaje de susținere și deschidere în oferirea suportului economic pentru țara noastră.

Părțile au convenit că în ambele țări există potențial comercial și investițional nevalorificat, subliniind necesitatea de a întreprinde măsuri pentru a crea condiții favorabile pentru comerț și investiții pe cele două piețe și pentru reducerea barierelor în calea cooperării reciproce. De asemenea, s-a discutat despre organizarea de misiuni comerciale, forumuri de afaceri, tîrguri, expoziții și workshop-uri de susținere și dezvoltare a cooperării bilaterale între antreprenorii polonezi și moldoveni.

Ministrul Sergiu Gaibu se află într-o vizită de lucru în Polonia, unde participă la cea de-a șasea ședință a Comisiei interguvernamentale moldo-polone pentru cooperare economică, care se desfășoară la Varșovia, în perioada 12-14 septembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?