Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Leul moldovenesc împlinește curînd 30 de ani. Descoperă secretele bancnotelor

22 noi. 2023,, 03:00   Economie
1934 0

Leul moldovenesc împlinește pe 29 noiembrie 30 de ani de la introducere. Banca Națională a Moldovei, dar și celelalte bănci, organizează un eveniment de educație financiară pentru elevi și studenți.

„Călătoria” cu genericul – „Drumul banilor” va începe la Banca Națională și va oferi vizitatorilor posibilitatea de a afla cum circulă banii, sub ce formă și cum ajung în economie sau la consumatori, transmite realitatea.md

„Excursioniștii vor audia un scurt istoric al leului moldovenesc și vor putea să admire colecția de monede comemorative și jubiliare emise de Banca Națională a Moldovei, precum și obiecte de artă monetară din alte țări, expuse în muzeul băncii centrale.

Participanții vor putea urmări, la fel, o prezentare de atracție și utilitate, pregătită de experții Băncii Naționale despre semnele de siguranță ale leului moldovenesc”, anunță cei de la BNM.

Pentru a participa la eveniment este necesară înregistrarea prealabilă la adresa electronică edufin@bnm.md. Solicitările pot fi transmise pînă pe 26 noiembrie 2023. Vizitele vor fi organizate la fiecare oră fixă, în intervalul orelor 9:00-16:00.


Evenimentul de educație financiară „Drumul banilor” este la cea de-a V-a ediție și promovează în rîndul tinerilor cetățeni dezvoltarea culturii financiare.

6
2
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?