X 
Transnistria stiri: 1355
Eurovision stiri: 499

Aproape 300 de elevi și studenți au călătorit pe „Drumul banilor” de Ziua leului moldovenesc

30 noi. 2023,, 15:31  
1212 0

Călătoria pe „Drumul banilor” – un eveniment de educație financiară organizat de Banca Națională a Moldovei împreună cu băncile comerciale, a început în primele ore ale zilei de 29 noiembrie 2023, cand leul moldovenesc a împlinit 30 de ani.

În acestă zi, aproape 300 de vizitatori au trecut pragul băncii centrale care și-a deschis porțile pentru elevii și studenții doritori să fie mai aproape de lumea financiară,transmite Noi.md.

Călătoria a început la banca centrală care le-a oferit vizitatorilor posibilitatea de afla multe lucruri interesante legate de circulația banilor, cum ajung aceștia la bănci, în economie și la consumatori.

În sala de expoziții a Băncii Naționale, oaspeții au admirat colecția de monede comemorative și jubiliare emise de BNM, precum și de alte bănci centrale, și au examinat specimene de însemne monetare și să vadă cum arată o machetă de monedă pe care o utilizează monetăriile la baterea acesteia. De asemenea, vizitatorii au aflat mai multe despre elementele de siguranță ale monedei naționale.

Evenimentul de educație financiară „Drumul banilor” a ajuns la cea de-a V-a ediție și promovează în rîndul tinerilor cetățeni dezvoltarea culturii financiare ca bază pentru o bunăstare personală de perspectivă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?