Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Expoziție aniversară cu ocazia a 30 de ani de la punerea în circulație a leului moldovenesc

29 noi. 2023,, 17:15   Capitala
2871 0

La Muzeul Național de Istorie a Moldovei este în desfășurare expoziția dedicată aniversării a 30-a de la punerea în circulație a leului moldovenesc. Vizitatorii sînt invitați să facă o escală în cronica monetară, dar și să cunoască detalii despre arta monetară de la începuturi.

„După declarația suveranității și independenței Republicii Moldova, procesul de constituire a noului stat a început cu o serie de măsuri importante legate de crearea sau organizarea instituțiilor statale, de gestionarea și reformarea economiei, inclusiv de introducere a valutei naționale. La intrarea în muzeu, vizitatorii vor primi un card-tichet de acces pentru participarea la excursia aniversară. Acesta va conține QR-coduri la linkuri către pagina oficială a Băncii Naționale și specificări cu alte informații utile”, a menționat într-un intreviu pentru emisiunea „Zi de Zi”, șefa Sectorului „Istorie Medievală” de la Muzeul Național de Istorie a Moldovei Ana Boldureanu, transmite radiomoldova.

Vizitatorii pot admira și o serie de monede comemorative și aniversare emise de Banca Națională a Moldovei. De asemenea, în cadrul exoziției sînt prezentate și tezaure monetare. Cele mai vechi monede expuse sînt drahmele histriene, bătute în anii î.Hr.

Expoziția este una temporară și va putea fi admirată pînă la 30 noiembrie 2023, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei. Intrarea este liberă.

2
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?