Jocurile Olimpice stiri: 117
Transnistria stiri: 1453

La MAIA a fost prezentat Registrul Digital Național al Fermierilor

4 iul. 21:00   Economie
1313 0

La Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a fost prezentat Registrul Digital Național al Fermierilor (DNFR) realizat cu sprijinul UNDP Moldova.

În cadrul sesiunii demonstrative, au fost evidențiate funcționalitățile modulelor din Sistemul Integrat de Administrare și Control (IACS).

Registrul Digital Național al Fermierilor (DNFR) este o componentă esențială a IACS, un sistem implementat și solicitat de Uniunea Europeană pentru pentru a gestiona și a controla plățile către fermieri în cadrul Politicii Agricole Comune (PAC).

Pînă astăzi, în țara noastră, 10.000 de deținători de terenuri sînt înregistrați cu succes în sistem. În această vară, cu sprijinul PNUD, alți 10.000 vor fi incluși în sistem, printr-o abordare cuprinzătoare de colectare a datelor din ușă în ușă.

„Fără acest registru și fără o evidența exactă a terenurilor, nu ar fi posibilă în viitor accesarea fondurilor europene. Registrul fermierilor este esențial pentru dezvoltarea agriculturii noastre și pentru a asigura că fermierii beneficiază de resursele necesare”, a declarat vicepremierul Vladimir Bolea.


0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?