X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

În Moldova va apărea un Registru al fermierilor

20 mar. 2023,, 20:15   Economie
2744 0

Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, mîine la Chișinău va fi prezentat Studiul de fezabilitate cu privire la crearea Registrului fermierilor.

Studiul fundamentează necesitatea investițiilor în crearea Registrului, în dezvoltarea, modernizarea și restructurarea agriculturii în țara noastră.
Registrul fermierilor va fi un instrument digital ce va automatiza procesele de evidență pe segmentul agricol și va integra toate activitățile producătorilor agricoli.

În acest scop, vor fi stocate date despre producătorii agricoli, tipologia și dimensiunea exploatațiilor agricole gestionate de aceștia.

Experții au mai declarat că Registrul va fi parte componentă a Sistemului integrat de administrare şi control (IACS), elaborarea căruia este o precondiție a Uniunii Europene față de statele în faza de preaderare în vederea facilitării accesului fermierilor la sprijinul comunitar.

În acest sens, este planificat ca în perioada următoare să fie identificate cel puțin 3 raioane unde se va fi implementa un proiect-pilot de testare a tuturor modulelor IACS.


Statele membre ale UE utilizează IACS pentru primirea cererilor de ajutor, pentru controale administrative și efectuarea plăților.

Reamintim că, studiul de fezabilitate este elaborat cu suportul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?