Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

La licitație de la Aeroportul Internațional Chișinău, s-a înregistrat o singură companie

22 mar. 17:36   Economie
5331 0

Lagardere, cunoscută publicului după prima licitație scandaloasă de la Aeroportul Internațional Chișinău, este și unicul ofertant în cadrul noii proceduri.

Informația a fost confirmată de către un reprezentant al Aeroportului pentru telegraph.md

Potrivit persoanei responsabile de la AIC, pînă în prezent, au cerut caietul de sarcini și clarificări doar 7 solicitanți, dar nimeni nu a vizitat obiectivul pentru a vedea spațiile comerciale scoase la licitație. Termenul limită expiră luni, 25 martie 2025, ora 17:00.

În spațiul public, mai multe persoane au subliniat că în cazul licitației de la Aeroportul Internațional Chișinău ar putea exista interese ascunse, inclusiv fapte de corupție. Atragerea companiei Lagardere ar fi fost gestionată, anume de către Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii, au declarat unele persoane publice. O scrisoare de intenție a companiei franceze „Lagardere”, firma care potrivit unor zvonuri urma să cîștige prima licitație lansată de Agenția Proprietății Publice (APP) și Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), trimisă în aprilie 2023 Guvernului Republicii Moldova, a apărut în spațiul public. Potrivit documentului, companie ar fi purtat discuții de mai mult timp cu factorii de decizie de la Chișinău și vorbește exact despre intenția sa de a intra în posesia spațiilor comerciale din Aeroportul Internațional Chișinău.

ZdG a constatat că, în noiembrie 2023, la Chișinău a fost înregistrată o societate cu răspundere limitată – S.R.L. LAGARDERE TRAVEL RETAIL, a cărei fondator este Lagardere Travel Retail Sas.


În același timp, Agenția Proprietății Publice (APP) și Aeroportul Chișinău a anunțat pe 18 ianuarie inițierea procesului de demarare a licitației cu strigare pentru locațiunea „activelor neutilizate” din Aeroportul Internațional Chișinău, destinate activității de Travel Retail & Food and Beverages, cunoscute ca „Zona Sterilă” și „Zona Duty Free”.

Pe 19 februarie însă, licitația a fost anulată, după ce la ea au participat doar două companii: Le Bridge și Lagardere.

"Concluziile preliminare arată că acest proces a fost sabotat, inclusiv din interior, și avem obligația să anulăm licitația și să inițiem o procedură nouă în termeni cît mai restrînși", a anunțat atunci Spînu.

Astăzi, 22 martie, Aeroportul Internațional Chișinău a publicat un nou îndemn de înregistrarea la licitație.

1
0
0
0
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?