X 
Arşiţa stiri: 182
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Daniel Vodă: "Nu este normal cînd oamenii sînt impuși să transporte bani pentru un infractor"

11 iul. 06:30   Societate
4485 4

Nu este normal atunci cînd cetățeni obișnuiți, în special persoane în vîrstă, pensionari, sînt impuși să transporte bani cu avionul de la Moscova la Chișinău pentru ca o grupare criminală, ca aceasta să-i folosească pentru a-și promova scopurile în Republica Moldova.

O astfel de opinie a exprimat purtătorul de cuvnt al Guvernului Republicii Moldova, Daniel Vodă, în cadrul emisiunii "По фактам" cu Iulia Fedorova, relatează Noi.md.

Așa a comentat el noile reguli de călătorie introduse de unul dintre transportatorii aerieni din țara noastră pentru pasagerii zborurilor Erevan - Chișinău și limita de 3.000 de dolari în numerar stabilită de transportator.

Daniel Vodă a menționat că, cel mai probabil, transportatorul a recurs la o astfel de procedură specială, deoarece nu dorește să înregistreze pierderi din cauza întîrzierilor constante ale zborurilor în legătură cu verificările din cauza unor astfel de cazuri de transportare a unor sume mari de bani de către pasageri, care nu pot explica proveniența acestora sau recunosc că sînt folosiți pentru a transporta bani.

Un purtător de cuvînt al guvernului Moldovei a calificat astfel de cazuri drept scandaloase și fără precedent.

Potrivit acestuia, de cele mai multe ori pentru a aduce bani cu avionul de la Moscova la Chișinău, în tranzit prin alte orașe, sînt folosiți pensionarii, care sînt plătiți cu 100 sau 200 de dolari.


"Despre aceasta poliția vorbește tot timpul. Eu cred că noi, ca societate, ar trebui să înțelegem că această lipsă de respect față de cetățeni vine din faptul că oamenii din acest grup infracțional al lui Șor nu respectă instituțiile statului și încearcă în permanență să găsească o schemă, să găsească niște lacune. Dar nu. Autoritățile vor stopa toate aceste ilegalități prin utilizarea legislației și a procedurilor existente", a declarat Daniel Vodă.

Totodată, acesta a atras atenția asupra faptului că nici un cetățean de bună credință, onest, nu a fost oprit în aeroport, lucru care poate fi confirmat de organele de drept.

Purtătorul de cuvânt al guvernului Moldovei a explicat că problemele apar la cei care transportă o sumă mare de bani, de pînă la 10.000 de dolari, dar nu pot explica proveniența acestor mijloace, cum le-au obținut, de exemplu, le-au cîștigat, le-au primit sub formă de transferuri de bani, din vînzarea a ceva etc.

"Și oamenii obișnuiți, care sînt pur și simplu folosiți de huliganii și bandiții fără scrupule pentru a transporta bani, se pierd și mărturisesc că au primit acei bani pentru a-i introduce în țară. Și pe acest fapt este pornită o anchetă. Nici o persoană care nu a încălcat legea nu a fost oprită la aeroport. Și dacă există astfel de cazuri, vă rog să le raportați autorităților competente și totul va fi analizat", a declarat Daniel Vodă.

Potrivit acestuia, legea este respectată și ea trebuie respectată de toată lumea. Iar transportatorii aerieni, care impun restricții cu privire la suma care poate fi transportată de pasageri, se gîndesc, în primul rînd la faptul ca zborurile lor să plece și să ajungă la timp, iar dacă cineva se folosește de acest transportator pentru a se asigura că acest lucru nu se întîmplă, atunci, desigur, se iau anumite măsuri.

"În general, credeți că este normal ca cineva să aduucă acești bani pentru a ca apoi să plătească pentru promovarea reclamelor false pe social media pentru acest grup infracțional? Eu cred că nu este normal și cred că fiecare cetățean care este cinstit în fața legii este de acord cu acest lucru", a declarat purtătorul de cuvînt al guvernului.

1
1
0
2
49

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав