TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În Moldova au sporit vînzările de servicii de acces la internet mobil

În Moldova au sporit vînzările de servicii de acces la internet mobil

În Moldova, vînzările totale pe piața serviciilor de acces la internet mobil în prima jumătate a anului 2019 s-au ridicat la 575,2 mln. de lei, ceea ce denotă o creștere de 15,4% față de perioada similară a anului trecut, relatează Noi.md.

Potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației, aceste lucru este confirmat prin datele oferite ANRCETI de către cei trei furnizori de rețele și servicii de comunicații mobile (Orange Moldova, Moldcell și Moldtelecom - Unite).


Urmare a creșterii volumului total al vînzărilor de servicii de acces la Internet mobil, în prima jumătate a anului 2019, venitul mediu lunar (ARPU) per utilizator de Internet mobil prin smarphone a crescut cu 11,7% și a alcătuit 39 lei, iar venitul per utilizator de Internet mobil dedicat s-a diminuat cu 0,7% și a ajuns la 84,1 lei.

Conform situaţiei la sfîrșitul primului semestru al acestui an, cei trei furnizori de servicii de acces la Internet mobil deţineau, în funcţie de cifra de afaceri, următoarele cote de piaţă: Orange Moldova – 61,7%, Moldcell – 29,2% şi Moldtelecom – 9,1%.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load