În ce sectoare Moldova așteaptă investitori din Coreea?

22 mar. 2019,, 12:00   Economie
3438 0

Moldova propune companiilor coreene să investească în astfel de industrii cu oportunități mari de dezvoltare în țara noastră, precum turismul, agricultura și infrastructura.

Despre acest lucru a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii din Moldova, Chiril Gaburici, în cadrul unei întîlniri cu o delegație din Coreea, care se află la noi în țară, cu o vizită de lucru aferentă ceremoniilor de inaugurare a unor proiecte realizate în Republica Moldova, susținute de Programul „Overseas Development Aid Korea” și Organizația non-guvernamentală „Better World”, și anume: reconstrucția sălii sportive a Centrului de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău și renovarea clinicii din localitatea Pogănești.

Chiril Gaburici a vorbit despre oportunitățile de investiție în țara noastră și reformele promovate de Guvern pentru a facilita activitatea comunității de business, cum ar fi reducerea numărului de acte permisive și optimizarea numărului de entități cu funcții de control. De asemenea, ministrul a prezentat facilitățile oferite investitorilor de Zonele Economice Libere, parcurile industriale și parcul IT.

Ministrul Economiei și Infrastructurii din Moldova a prezentat sectoarele care s-au dezvoltat în ultimii ani și prezintă un interes sporit pentru investitorii străini, cum ar fi tehnologiile informaționale și automotive. În context, Chiril Gaburici a încurajat membrii delegației din Republica Coreea, să observe domeniile cu oportunități mari de dezvoltare din țara noastră precum – turism, agricultură, infrastructură.

Președintele NGO Better World, Kwang-Dong Kim, a remarcat dinamismul pieței tehnologiei informației în Republica Moldova, apreciind performanțele atinse de primul Parc IT, precum și condițiile optime oferite rezidenților.


În Republica Moldova activează 10 întreprinderi cu capital coreean, cu investiții în valoare de 505,833 mii lei. Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Republica Coreea a înregistrat, în anul 2018, suma de 39,2 mil. dolari SUA. Comparativ cu anul 2017, volumul comerțului exterior s-a majorat cu 48,5%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?