X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Fermier: Comisia înființată de Ministerul Agriculturii nu a dat niciun rezultat

16 feb. 11:00   Economie
1810 0

„Ministrul Agriculturii a lucrat „țintit”, doar că nu a nimerit nimic”. Declarația îi aparține fermierului Sergiu Stefanco. Potrivit agricultorului, Vladimir Bolea „a creat o comisie care nu are acoperire juridică, a făcut două întruniri și s-a vorbit mult și despre nimic. Nu s-a rezolvat nimic, nicio problemă”.

„Ministrul Agriculturii a lucrat „țintit”, doar că nu a nimerit nimic. Ați văzut rezultatul de la întîlnirea de ieri cu băieții de la Cahul, care au fost practic cei mai afectați. Doi ani consecutiv zero recoltă, transmite unimedia.

Iată domnul Bolea a creat o comisie care nu are acoperire juridică, a făcut două întruniri și s-a vorbit mult și despre nimic. Nu s-a rezolvat nimic, nicio problemă. Din cei 200 de fermieri care au zis hai să aplicăm că poate, poate ceva o să fie pînă la urmă au obținut 14 dintre ei certificatul de forță majoră pentru că au avut acte de secetă , dar ei puteau să meargă și fără această comisie să le obțină, cu care aș spune ce pot face, dar sîntem în emisiune ”, a declarat Sergiu Stefanco la Puterea a Patra.

Agricultorul Alexandru Brînză a declarat că toți fermierii au avut „o speranță” în Vladimir Bolea atunci cînd a devenit ministru al Agriculturii.


„Vladimir Bolea s-a dus cui să-i spuie despre reușitele lui? Tot la al lui? La deputați? Asta fix cum noi să stăm aici în sala asta și discutăm și după asta ne mutăm în sala cealaltă mare și mai facem o ședință și mai spunem ce am mai vorbit. Pentru ce trebuie toată chestia asta? Eu îl înțeleg că e într-o situație foarte penibilă unde agricultorii toți îl blamează că nimeni nu mai vrea să îl asculte.

Noi am avut o speranță enormă în persoana lui cînd a devenit ministru cînd am văzut ce idei are, cum vorbește, mai ales declarațiile lor în campanie electorală. El s-a schimbat două maiouri pe pragurile Președinției, spunea cît o să facă și cum o să facă. Doar că ce spuneau ei atunci e invers proporțional cu ceea ce se întîmplă acum” , a menționat fermierul Alexandru Brînză cu privire la audierea de astăzi a ministrului Bolea.

Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, a fost audiat în Parlament pe situația din sectorul agrar, în timp ce țara este cuprinsă de protestele fermierilor. Inițiativa a venit din partea deputatului PAS, Alexandr Trubca, aceasta fiind susținută de 79 de deputați în cadrul ședinței plenare de astăzi, 15 februarie.

Premierul Dorin Recean se arată revoltat de protestele agricultorilor, care au ieșit cu tractoarele pe mai multe trasee naționale, iar unii dintre ei, blochează, de cîteva zile, vama Leușeni. Acesta a prezentat și sumele alocate de Guvern, pentru a-i ajuta pe reprezentanții ramurii agricole.

12
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?