Femeile cîștigă lunar un salariu mai mic decît bărbații

Femeile cîștigă lunar un salariu mai mic decît bărbații

Femeile cîștigă lunar un salariu mai mic ca bărbații practic în toate activitățile economiei. Diferența cea mai mare este în domeniile Finanțe și asigurări și Informații și comunicații, unde femeile cîștigă cu 39,2% și, respectiv, 35,4% mai puțin decît bărbații.


Potrivit datelor statistice oferite de aplicația GenderPulse, salariul femeilor din Republica Moldova, în 2017, este mai mic decît cel al bărbaților, în majoritatea activităților economice, chiar și în cele în care ponderea femeilor salariate este mai mare decît a bărbaților.


În sectorul Sănătate și asistență socială, unde 81,2% din salariați sînt femei, cîștigul salarial lunar al bărbaților (6445,8 lei) este mai mare decît al femeilor (5426,9 lei) cu 15,8%.


În domeniul Finanțe și asigurări, femeile cîștigă cu 39,2% mai puțin decît bărbații, adică au un cîștig salarial lunar de 8889 de lei, în timp ce bărbații au 14617,8 lei, deși ponderea femeilor în acest sector este de 67,6%.


În sectorul industrial, unde activează aproximativ tot atîtea femei cît și bărbați, la fel persistă o diferență semnificativă a salariilor. Femeile cîștigă lunar un salariu mai mic cu 19,7% decît bărbații.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load