X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Facilitățile oferite magazinelor duty-free au fost anulate

4 sep. 2019,, 17:00   Economie
2203 0

Proiectul de lege care prevede anularea facilităților fiscale și vamale pentru magazinele duty-free a fost adoptat miercuri, 4 septembrie, în lectură finală, cu votul a 54 de deputați.

Proiectul vizează magazinele, barurile și restaurantele ce activează în regim duty-free și sînt amplasate la intrarea în țară, la punctele internaționale de trecere a frontierei de stat, precum și cele aflate pe teritoriul necontrolat de către organele constituționale ale Republicii Moldova.

Totodată, proiectul prevede anularea scutirii de TVA și acciză pentru produsele petroliere comercializate în zona vamală de control.

Scopul proiectului este asigurarea unei echități fiscale pentru contribuabili și diminuarea pierderilor bugetare din neîncasarea impozitelor și taxelor la buget prin existența prevederilor ce oferă scutire pentru mărfurile ce sînt comercializate în zonele de control vamal la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova.

Recent, guvernul a avizat un amendament suplimentar la proiect, potrivit căruia „agenții economici care dețin licența pentru activitatea magazinelor duty-free amplasate în zona intrării pe teritoriul Republicii Moldova și pentru activitatea magazinului duty-free pentru deservirea corpului diplomatic, al cărei termen de valabilitate nu expiră pînă la data de 1 ianuarie 2020, vor continua să beneficieze pînă la expirarea termenului de valabilitate al licenței de activitate, fără drept de prelungire, pentru mărfurile nesupuse accizelor de facilitățile fiscale și vamale acordate pentru magazinele duty-free amplasate în zona plecării de pe teritoriul Republicii Moldova”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?