Incendii stiri: 559
Criza energetică stiri: 1748

Economist rus: Putin are posibilitatea de a oferi Moldovei gaze mai ieftine

20 oct. 2022,, 11:58   Economie
3410 0

Încheierea unui acord cu Rusia privind un preț al gazelor mult mai mic decât prețul pe piață, care este propus de opoziția moldovenească, va fi cu siguranță însoțită de impunerea unor „condiții politice nerostite”.

Economistul rus Serghei Aleksașenko a vorbit despre acest lucru în cadrul emisiunii „Alternativa cu Iulia Budeci”, transmite Tv8.md.

„Cașcavalul gratuit este doar într-o capcană pentru șoareci. Este clar că negocierea cu Putin sau negocierea privind prețul gazului rusesc este o situație în care mereu trebuie să fii gata să plătești ceva pentru asta. Putin are posibilitatea de a oferi Moldovei gaze mai ieftine, dar nu putem decât să ghicim despre prețul pe care Guvernul Moldovei va fi obligat să-l plătească”, a spus expertul.

În opinia sa, una dintre condițiile politice poate fi federalizarea Republicii Moldova, acordarea de competențe speciale regiunii transnistrene ca subiect, până la dreptul de veto asupra oricăror decizii de politică externă a Chișinăului.

Aleksașenko consideră că Gazprom nu este interesată să reducă livrările către țara noastră, dar, în același timp, este nerentabil să furnizeze gaze la preț mic. Dificultatea este că principalul subiect de discuție între partide este pe plan politic, și nu pe plan economic.


În același timp, în orice caz, țara unită are mai multe șanse de dezvoltare reușită dec]t cea împărțită în două părți, iar situația gazelor poate fi folosită ca o oportunitate de a relua negocierile la nivel înalt cu Rusia.

7
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий