COVID-19 : VACCINAȚI 1 007 469  INFECTAȚI 417 369 (+5138)   TRATAȚI 373 179     DECESE 10 566(+24)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 553
Coronavirus stiri: 7949

Deputații au cerut audierea premierului Gavrilița

25 noi. 2021,, 11:51   Economie
4737 3

Deputații socialiști au cerut audierea premierului Natalia Gavrilița, pentru a explicat datoria Republici Moldova față de Gazprom pentru octombrie și jumătate din noiembrie 2021.

Parlamentarul spune că nu este clar de ce 1,4 miliarde de lei sînt scoși din bugetul statului și transferați pe contul SA Energocom. Majoritatea PAS a respins solicitarea opoziției.

"Solicităm audierea premierului Natalia Gavrilița privind datoria acumulată de Moldovagaz pentru octombrie și jumătate de noiembrie. Această solicitare derivă din următoarea circumstanță: avem pe ordinea de zi proiect de modificare a bugetului pentru 2021, unde vedem că acești bani sînt alocați către Energocom, totodată, cunoaștem despre demersul depus de către guvernul Republicii Moldova prin care se solicită urgentarea proiectului de lege pentru a acorda banii Moldovagaz. Vrem să înțelegem, cînd vor veni încă odată să solicite, de ce nu se dau la Moldovagaz, dar la Energocom, pe ce perioadă se dau... Care este temeiul legal, argumentat, pentru care se solicită asemena intervenție", a declarat Burduja.

3

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X