COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7825
Criza energetică stiri: 499

De ce cea mai profitabilă direcție de cale ferată a fost cedată Căii ferate ucrainene?

13 sep. 2021,, 09:00   Economie
1479 2

Întreprinderea de Stat "Calea Ferată a Moldovei" nu a putut refuza "Ukrzaliznytsia" să-și formeze propriul tren Odessa-Chișinău și să circule pe această rută, dar în următoarele luni ar putea fi lansat un tren moldovenesc dacă trenul diesel modernizat va fi reparat.

Despre acest lucru a declarat directorul general al întreprinderii de stat "Calea Ferată din Moldova" (CFM) Oleg Tofilat, într-un interviu cu Lilia Burakovschi-autoarea emisiunii "Территория свободы", informează Noi.md.

Vorbind despre motivul pentru care cea mai profitabilă direcție de cale ferată a fost cedată Căii ferate ucrainene, el a menționat că transportul modern se bazează pe acorduri bilaterale interstatale.

"Și noi nu avem niciun privilegiu să păstrăm ruta Chișinău-Odessa. Adică, SA "Ukrzaliznytsia" are tot dreptul să formeze propriul tren și și să vină în Moldova. Ukrzaliznytsya a cerut permisiunea de a face acest lucru, iar nu avem dreptul să-i refuzăm. Asta, în primul rînd. În al doilea rînd, în general, pasagerii sînt bucuroși că există un tren. În al treilea rînd, noi vom repara trenul nostru modernizat, sper, și în octombrie sau noiembrie, de îndată ce va fi gata, îl vom lansa spre Odessa și Iași", a declarat directorul general al Întreprinderii de Stat "CFM".

El a recunoscut că trenul Chișinău-Odessa este foarte profitabil și poate aduce venituri de 5-6 milioane de lei anual.


"Dar în comparație cu veniturile din transportul de mărfuri în valoare de aproximativ 65 de milioane de lei pe lună, aceasta este o nimica toată de care nu trebuie să ne ocupăm acum", a spus Oleg Tofilat.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X