X 
Arşiţa stiri: 186
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1457

Traficul feroviar din Coreea de Sud, dat peste cap de ploile puternice

10 iul. 11:45   Externe
2659 0

Compania feroviară naţională din Coreea de Sud a suspendat, miercuri, unele rute regulate şi a încetinit trenurile de mare viteză, aşa-numitele ”trenuri-glonţ” din cauza ploilor abundente din regiunea centrală a ţării care au început duminică, provocînd inundaţii şi alunecări de teren.

Oraşul Gunsan a înregistrat aproape 100 mm de ploaie într-o oră la începutul zilei de miercuri, cantitate catalogată de meteorologi ca fiind ”ploi extrem de abundente”, îm timp ce o serie de zone din regiunea centrală au înregistrat precipitaţii de peste 200 mm pe zi, potrivit agenţiei meteorologice.

Ministerul de Interne a raportat că o persoană și-a pierdut viața şi a declarat, de asemenea, că au existat pagube importante la proprietăţi, drumuri şi infrastructură, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Korail, serviciul feroviar naţional, a declarat că trenurile Saemaeul şi Mugungwha au fost suspendate pe şase rute regionale centrale, unele servicii fiind oprite pentru cîteva ore, iar altele pînă la miezul nopţii.

Trenurile-glonţ KTX au funcţionat, dar au circulat cu viteze reduse prin anumite zone, a mai precizat Korail.


Luna iulie este în fiecare an sezonul musonic în ţară, dar în ultimii ani s-a înregistrat o vreme extremă în lunile de vară, despre care preşedintele Yoon Suk Yeol a spus că ar trebui să fie anticipată din cauza schimbărilor climatice.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав