Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Bolea a spus cînd vor fi găsite noi soluții în contextul datoriilor agricultorilor

23 feb. 17:01   Economie
2247 0

Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, a calificat drept „bună și productivă” întîlnirea de azi cu agricultorii, care de mai bine de o săptămînă protestează pe mai multe drumuri naționale și în zona Vămii Leușeni.

Demnitarul a declarat că, săptămîna viitoare, vor fi identificate noi soluții cu băncile comerciale, în contextul datoriilor pe care le au fermierii. Tot săptămîna viitoare urmează să fie creat un nou grup de lucru pentru examinarea subiectelor ce țin de redistribuirea TVA și acordarea creditelor garantate de stat, transmite voceabasarabiei.

„În ceea ce privește problematica acordării noilor credite, băncile comerciale trebuie să informeze care sînt impedimente cu care se ciocnesc fermierii și care ar fi propunerile. Am avut o ședință unde am discutat cu reprezentanții băncilor.

Înțelegem că sînt unele probleme și ele trebuie să fie identificate de cei care aplică regulamentele. Celelalte modalități, ceea ce privește TVA, așa-numitul credit garantat din partea statului de în jur de două milioane de lei.

De marți vom constitui un grup de lucru, deoarece necesită modificări de acte legislative. Ne-am înțeles să ne așezăm cu toți împreună să discutăm fiecare problematică. De exemplu, este problema în Vamă înseamnă că identificăm problema, invităm părțile, așa cum am făcut atunci cînd am făcut coridoarele verzi”, a declarat Vladimir Bolea.

1
1
1
1
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?